Paavo Nieminen

PhD, Mr.
University Teacher
Faculty of Information Technology
University of Jyväskylä

Room Ag C419.3
Email paavo.j.nieminen@jyu.fi
Mobile +358 40 576 8507
ORCID id: 0000-0002-3581-3736

Paavo

Kotisivu == Home Page

Hello, friend. Some words in English: The Data Mining and Neural Network stuff will be on My Research Page, as soon as things get published. The rest of this front page is for Finnish friends and students.

Uusinta uutta

Instanssi-tuotos (3. sija sarjassa "Pikkiriikkinen") joka tehtiin työpajassa työpajan ohjeita noudattaen :).

Pidettiin vähän ohjelmointityöpajaa Assembly Summer 2018 -tapahtumassa. Pajan tuotokset nähtiin Scene Loungessa One Effect Compossa ( videolinkki - mykistys kannattaa poistaa, jos haluaa kuulla alkupuheen ja joidenkin tuotosten taustamusiikin)

Tulevaisuus haastaa oppimisen -seminaariesitykseen liittyvä demonstraatio: Tuotantoversio kevään 2018 grafiikkakurssin ensimmäisestä luennosta, sama 4096 tavun koossa, (js).

Aiempia hupsuja juttuja

Instanssi 2018 esityksen "Javascript-himmeli tunnissa" tuotos: instanssi2018esitys.zip

Opintoneuvonta

Opetus

Tällä hetkellä:

Aiemmin:

Ei blogia

... mutta joskus on pakko HUUTAA:

No onko kiva olla maisteri

Valmistuin 29.12.2006 filosofian maisteriksi tietotekniikasta, suuntautumisenani Simulointi ja Optimointi eli tuttavallisesti SIMO. On ihan kiva olla maisteri, mutta olipa toisaalta ihan kiva olla myös ennen valmistumista. Suosittelen akateemista loppututkintoa lämpimästi kenelle tahansa. Suomi tarvitsee koulutettuja ammattilaisia!

Koira meni pois

Voi riemun päivää, kun löysin työpisteen Windowsin tiedostonetsintätyökalusta option "Turn off animated character"! Näen painajaisia siitä kullanvärisestä kiiltelevästä pikkukoirasta, joka häiritsee ihmisen työntekoa. Vielä kun ei tarvitsisi pelätä, että Windows Explorer kaatuu satunnaisesti keskimäärin kerran kahdessa päivässä; löytyisiköhän jostain "Turn off autocrashing feature" -toiminto... Ryhdyn etsimään toimintoa, ja lähettelen kuuliaisesti automaattisia bugiraportteja Microsoftille toivoen parempaa huomista myös tietotekniikan valtavirralle.

Ja minähän puistossa nautin, jos nautin, alkoholia

(Reaktio Suur-Jyväskylän lehdessä 24.5.2006 nimimerkillä julkaistuun kirjoitukseen.)
Järjestyslain (finlex) neljännen pykälän ensimmäisen momentin kielto todellakaan "ei liioin koske alkoholijuoman nauttimista puistossa tai muulla siihen verrattavalla yleisellä paikalla siten, että nauttiminen sekä siihen liittyvä oleskelu ja käyttäytyminen ei estä tai kohtuuttomasti vaikeuta muiden oikeutta käyttää paikkaa varsinaiseen tarkoitukseensa". Minusta tuntuu, että kesän tullen tämä pykälä olisi lainkuuliaisuutta(kin) halajavan suomalaisen omatunnolle tärkeä osata ja ymmärtää.

Jostain syystä Jyväskylässä homma näyttää käytännössä toimivan niin, että poliisi vie putkaan, jos tahdot juhlajuomaa puistossa nauttia. Etenkin poliisi vie putkaan, jos näytät olevasi tietoinen laissa vuonna 2005 asetetusta oikeudestasi siihen, ja kerrot tämän poliisille. (Kyllä, olin omine nimineni paikalla, kun nimimerkki vietiin putkaan juuri noin - tai enhän minä tiedä, onko ne vieneet useitakin ja kuka heistä on lopulta rohjennut kirjoittaa). Senpä vuoksi, kun puistossa aikaa vietämme, on syytä asettaa yksi aina kyttävartioon - varoittamaan lähestyvistä poliisipartioista, jotta todennäköiset pullot ehditään piilottaa näkyvistä. Jostain syystä nimittäin muutoin täysin samanlainen istuminen piilotettujen pullojen kanssa ei aiheuta putkaan joutumista. Surullista, että kaupungissamme pitää telkien taakse joutumisen ja sakkojen pelossa esittää tekopyhää piilotteluleikkiä. Laki on asiassa erittäin selvä. Mahtavatko poliisit olla selviä?

Windows on kuollut, eläköön Linux

11.11.2005 maailmasta poistui täydellisesti yksi kappale Windowsia, enkä usko että se yksilö enää herää henkiin. Kuollut on. Tyhjensin kokonaan kovalevyn, jolla aiemmin oli käyttöjärjestelmä. En ollut käyttänyt sitä enää vuoden 2002 jälkeen, joten mitä suotta haaskaamaan hyvää tallennustilaa.

Aluksi Linux oli Windowsiin tottuneelle hieman pelottava tuttavuus, mutta mitä enemmän olen sitä käyttänyt, sitä enemmän Windowsista jääneet muistot ovat alkaneet ahdistaa, tympiä ja jopa ällöttää. Nykyään en tiedä paljoakaan Windowsista tai sen ylläpidosta. Mitä Linuxin ylläpitoon tulee... se on vasta-alkajalle hankalaa, koska aika paljon joutuu opettelemaan kaikenlaisia nippeleitä. Aika paljon täytyy ymmärtää järjestelmästä, että sen kanssa pystyy toimimaan. Sitä pidän pelkästään hyvänä asiana. Tuskinpa lentokonettakaan on kovin mukava lentää ennen kuin on sinut sen koneiston kanssa, joka pitää ihmisen ilmassa. Matkustajana on eri juttu olla kuin lentäjänä (vertauskuvan heitin näin). Hyvin lämpimästi voin suositella kaikille tutustumista Linuxiin - kokeileminen kun ei maksa mitään. Aikaa ja vaivaa menee, mutta lopputulos voi olla hyvinkin vapauttava kokemus. [Tilannepäivitys 2011-01-26: Asensin yhdelle kaverille puoli vuotta sitten Ubuntun. Kuulemma on ollut helppo käyttää. Yhteensä yksi 'tukipuhelu' on tullut, johon vastaukseksi riitti 'klikkaa ok'. Eli tänä päivänä Linuxiakaan ei tarvitse kummemmin ymmärtää, jos ei välttämättä halua. Toimeen tulee, ja näköjään hyvinkin helposti. Eli aikaa ja vaivaa ei kannata pelätä. Nykyään suosittelen siis Linuxia peruskäyttäjälle ilman pienintäkään varausta.]

Saatanan moralistikännykkä

Arvaavalle tekstinsyötölle täytyy opettaa erikseen joka ikinen kirosana ja tuhma ilmaus. Eikö ne ole suomalaisten tekemiä vehkeitä?

Maailman tuska perustuu ihmisten ahneuteen

Pidän Massive Attack -yhtyeen musiikista hyvin paljon. Jätin 100th Window -levyn ostamatta kaupan hyllyyn, koska perkeleet olivat rikkoneet sen kopiointisuojauksella. Mihin minä tästä voin suomalaisena kuluttajana valittaa? En mihinkään! Niinpä valitan WWW:ssä. Ei noita pitäisi kenenkään suostua ostamaan. Sittemmin oli pakko ottaa tuo lahjana vastaan, kun ei kehdannut kiikuttaa takaisin kauppaan. Ehkä olisi pitänyt.

 
Kerran elämässä on mua huijattu: myytiin tietokoneen mukana olevinaan DVD-levyjä näyttävä DVD/CD-ROM -asema. Eihän se romu mitään DVD-levyjä pyöritä, ellei osta aseman lisäksi kalliilla rahalla erillistä soitto-ohjelmaa, joka dekoodaa DVD-elokuvien salaistakin salaisempaa tyyppiä olevan tietovirran (ilmeisesti kopiosuojausperkeleiden idea tämäkin). Piruuttani en osta. Kuolkoot kitufirmat köyhyyteen minun puolestani niin kuin DVD-asema ruostuu käyttämätönnä rautahaudassaan, muistuttaa huijarin teon katkerasta kataluudesta. (Onneksi maailmassa on toivoa; toivon nimi on DeCSS.)

nieminen@jyu.fi