Tervetuloa!

Olen kerännyt näille sivuille niin savolaisvitsejä kuin muitakin juttuja savolaisista, joita olen löytänyt netistä surffaillessani, mutta on niitä myös postissa minulle laitettu. Suurimmasta osasta saanen kiittää Herkkoa. Kiitokset myös Olavi Rytköselle lähdetiedoista ja uusista ajatelmista. Sivuston ulkoasu on mukaelma valmiista teemasta Natural Essence Wordpress Theme.

Lissee juttuja tahi muuta asijata suap laettoo osotteeseen kirsi.rinnesalo@jyu.fi

Mutta sitte eiku vuan hyvät naarut! :)

Joku on joskus sanonut:

Savon murre ei oikestaan ole kieli, vaan tapa tuhota sivistynyt keskustelu. Ajatustenvaihdossa on eduksi, jos keskustelun molemmat osapuolet ovat savolaisia. Silloin siinä esitetään kysymys, joka ei ole kysymys, ja vastaus, joka ei ole vastaus. Tuloksena on keskustelu, joka ei etene mihinkään.

Huumori on saanut kansainvälisestikin lähtemättömän maineen. Savolaisen huumorin kanssa kilpailevat kansainvälisestä tunnettavuudesta enää saksalainen humppa ja englantilainen keittiö.

Savo on silti mukava turistimaakunta. Puutteita tosin väitetään olevan. Kansainväliseen meininkiin tottuneet valittelevat, ettei maksullisia naisia ole tarjolla. Asian myönteinen puoli on se, että Savossa annetaan ilmaiseksi.

Kansainvälisyys kasvatuksessa on hyvässä mallissa. Mies kysyi Kuopion torilla mieheltä, jotta tietääkö hän, kuinka kaukana Afrikka on. Savolaisukko vastasi:

"Ee se kaakana voe olla ku Savon sellulla on yks neekerj ja se kulukoo pyörällä töihin."

Viimeisimmät muutokset:
17.12.2014 10:38 Savon rajat
21.01.2013 10:18 Turinoeta
21.01.2013 10:12 Kysymyksiä ja vastaaksia
22.07.2012 12:17 Pienoissanakirja savo - englanti
22.07.2012 12:17 Työpaikkavoimistelua