REDIN TIETOJA

virallinen nimi

TK1 Siphra's Fire On Ice

rotu

novascotiannoutaja

sukupuoli

uros

syntynyt

5.10.2000

korkeus

n. 48 cm

paino

n. 19,5 kg

lonkat

A/A

kyynärät

0:0

silmät

OK (19.5.2007), PRA genotyyppi A (Optigen)

LTE

+182 (laukausaltis)

kasvattaja

Britt-Marie Sundquist, kennel Siphra's

omistaja

Niina Niemispelto

Redi KoiraNetissä

Kun hankin Redin, halusin koiran, joka aktivoisi mua. Mulla on paha taipumus "mökkiytyä". Koiran piti olla aktiivinen, jotta sen kanssa tulis harrastetuks jotain. Sain ihan mitä "tilasin" ja enemmänkin. :-)

Pari ensimmäistä vuotta ajattelin, että Redi on tosi energinen, mutta sittemmin olen tullut toisiin aatoksiin. Eipä se taida olla sen touhukkaampi kuin tollerit yleensäkin tai sitten se on vaan oppinut käyttäytymään tosi hyvin tietyissä tilanteissa. Pienestä pitäen se on matkustanut rauhallisesti niin autossa kuin junassakin, mutta monessa muussa tilanteessa tuntui, että se on joku duracell-pupu. Kuitenkin se kesti hyvin sen, että Esaa odottaessani ainakin viimeisen kuukauden verran ulkoilut oli n. puoli tuntia ankkakävelyä, ja muutenkin se on ollut tosi kivasti pikkuvauvan ja myöhemmin touhukkaan leikki-ikäisen kanssa.

Redin on ollu mulle aivan loistava "harjotuskappale": ensimmäinen koirani, joka on aina valmis tekemään jotain mutta joka ei tee harrastamisesta liian helppoa. ;-) Se on niin nopea ja monissa harrastuksissa kiihkeä, että olen joutunut tosissaan miettimään, miten harjottelen, liikun, käskytän. Agilityssä mun pitäis pystyä olemaan riittävän eleetön ja suoraviivanen, etten sählää ja saa sillä koiraa sähläämään, noutohommissa pitäisi saada viritettyä se yhteinen sävel, jotta emännälle palauttaminen olisi riittävän palkitsevaa, tokossa tulee pian vastaan samat nouto-ongelmat (miten saada noutokapula pysymään siistinä). Mejäily on ajan ja jäljentekokaverin puutteessa jäänyt. Kotioloissa koiruus on kuitenkin hyvin rauhallinen, tosin toki posti ja ovikello täytyy haukkua. ;-)

FIN M&JVA Nordwart Kassandros Lyonhouse Fergus Stuart Harbourlights Scotia Duke Of Lyonhouse
Jem Hamish's Girl Of Lyonhouse
Harbourlights Pick Up Sticks Harbourlights Gorgeous George
Harbourlights Foxy Amber
KANS&FIN&EST MVA PMV-97 V-01 Westerlea's Tornado At Siphra CH Glenmaurs Casey Of Elias CAN CH Harbourlights Rip Tide CDX WC
CAN CH Westerlea's Sprig Of Holly
CH Tunaka's Vananne's Ayla CH Jalna's Our Only One CD
CH Westerlea's Autumn Lace WC

Redin veljet:

Siphra's Fire at Kitimat "Allan"

Siphra's Firecracker "Leevi"

Siphra's Fire Pegasos "Nipsu"

Ulkoasu ©Tiina Pakarinen
Kaikki kuvat ©Niina&Nikke Niemispelto, ellei toisin mainittu