- Yhdistyksen posti:
- c/o Lauri Kahanpää,
- Sepeteuksentie 19 B
- 00760 Helsinki
- Yhdistyksen sähköposti:
- lauri.v.kahanpaa@jyu.fi
- Hämeenkosken kiljuhanhitarha: Pentti Alho
- puhelin/fax 03 7654 727,
- matkapuhelin 0440 654727
- Yhdistyksen virallinen kotipaikka on Hämeenlinna
Yhdistyksen tarkoitus | Yhdistyksen toiminta | Jäsenten toiminta | Näin yhdistykseen voi liittyä | Yhdistyksen organisaatio | Kotisivusto
- Yhdistyksen tavoite on palauttaa kiljuhanhi (Anser erythropus) pesimälinnuksi Suomeen ja Ruotsiin sekä lisätä kiljuhanhia ja parantaa niiden elinmahdollisuuksia muuallakin. Kiljuhanhi on vähentynyt siinä määrin, että sitä uhkaa sukupuuttoon kuoleminen.
- Suomen kiljuhanhen palautusprojekti
- 1) Kiljuhanhien kasvatus ja palautus Suomen luontoon
- 2) Vapaiden kiljuhanhien seuranta ja suojelu
- 3) Tiedotus ja tutkimus
- Kasvatamme kiljuhanhia Hämeenkoskella sijaitsevalla tarhalla. Kiljuhanhi ei pesi enää Suomessa, mutta voidaan palauttaa Suomeen istuttamalla poikasia maastoon. Sama on Ruotsissa jo onnistunut.
- Osakkuus kansainvälisessä kiljuhanhen palautusprojektissa
- 4) Kansainvälinen kiljuhanhiprojekti
- Operation Fjällgås aloittaa toimintansa Ruotsissa. Olemme mukana.
- Vammautuneiden ja nääntyneiden vesilintujen hoito
- 5) Hoitolan ylläpito
- Ylläpitämämme Hämeen Lintuhoitola Anser jatkaa nykyisten potilaiden hoitoa ja tehostaa tiedotustoimintaa yhdessä maamme muiden hoitoloiden kanssa. Koska lintuinfluenssa voi muodostaa vaaran kiljuhanhille, otetaan uusia hoitolintuja toistaiseksi vastaan vain poikkeustapauksissa, kuten jos kyseessä on erityisesti suojeltava laji.
- Jäsenten toimintamahdollisuudet:
- Talkootyöt kiljuhanhitarhalla
- Kuljetukset ja maastotyöt
- Kirjallinen toiminta
- Kokoukset
- Jäsenten edut:
- Kiljuhanhen Ystävä -lehti pitää ajan tasalla
- Yhdistyksellä on matkailuvaunu ja pienoistraktori
- Runsaasti ulkoilua :-)
Ennen kaikkea teemme talkootöitä kiljuhanhitarhalla ja maastossa. Lisäksi ylläpidämme tarhalintujen kantakirjaa ja teemme ja kustannamme tutkimuksia. Olimme mukana tekemässä EU:lle ja Ruotsille kiljuhanhen suojelusuunnitelmaa. Suomelle olemme laatineet kiljuhanhen suojelusuunnitelman, joka on julkaistu sekä suomeksi että päivitettynä versiona englanniksi. Uusi päivitys on tulossa 2015. Julkaisemme Kiljuhanhen Ystävä-lehteä elektronisena ja paperille painettuna, suomeksi ja englanniksi. Facebook-sivuamme päivitetään harvakseltaan, mutta tervetuloa tykkäämään ja kommentoimaan.
Järjestämme kiljuhanhen pelastamisen puolesta kokouksia, koulutustilaisuuksia, retkeilyjä ja näyttelyosastoja ja osallistumme muiden järjestämiin tilaisuuksiin. Kiljuhanhen suojelemiseksi teemme myös aloitteita eri maiden viranomaisille. Parhaiten kiljuhanhen palauttaminen onnistuu yhteistyössä kansainvälisen kiljuhanhiprojektin sekä suomalaisten, ruotsalaisten, venäläisten ja saksalaisten luonnonsuojelujärjestöjen ja -viranomaisten kanssa.
Tervetuloa mukaan!
Kutsumme mukaan yhteistyöhön kaikki, jotka haluavat tehdä työtä kiljuhanhen pelastamiseksi. Kiljuhanhen luontaiset elintilat tulisi turvata ja metsästystä rajoittaa. Uudelleenistutuksetkin olisi kuitenkin pitänyt aloittaa jo kauan sitten. Tehtävää on paljon ja muutokset yhteiskunnassa ovat hitaita mutta kiirellisiä.
- Jäsenhakemuksen voi lähettää postitse (osoite yllä) tai sähköpostitse <lauri.v.kahanpaa@jyu.fi>
- Jäsenmaksu vuonna 2015 on 50 euroa tai 8 h työtä.
- Pankki: S-pankki,
- IBAN-tilinumero FI49 3939 0032 8487 80
- BIC / SWIFT-koodi SBANFIHH.
- Kiljuhanhen Ystävät ry:n organisaatio v. 2015
- Puheenjohtaja: Antti Haapanen, Helsinki
- Hallitus:
- Antti Haapanen, Helsinki (pj)
- Erkki Jaanu, Valkeakoski (vpj)
- Lauri Kahanpää, Jyväskylä (s)
- Erkki Kellomäki, Hämeenlinna
- Eero Peltonen, Tampere
- Yhdistys ylläpitää laajaa kotisivustoa, jonka hakemiston pitäisi alkaa tämän sivun vasemmasta laidasta. Jos näin ei ole, voi hakemiston paremman puutteessa avata uutena sivuna tästä.
Taiteilijat |
Yhteisöt ja hallinto
|
Yritykset
|
Kiljuhanhen Ystävät ry esittää kaikille lahjoittajille parhaat kiitokset. Ilman lahjoituksia ei kiljuhanhia voisi ylläpitää eikä lajin palauttamisesta olisi toivoa.