Ohjelma voitaisiin suunnitella myös nykyaikaisen ikkunoidusti toimivan käyttöliittymän mukaiseksi. Kuten edellä todettiin, tämä on kuitenkin ohjelmoinnin oppimisen tässä vaiheessa liian työlästä ja tähän paneudutaan vasta myöhemmillä kursseilla.
Tässäkin ohjelmassa korjailua voitaisiin parantaa siten, että meillä olisi käytössä aliohjelma, jolle korjailtava merkkijono vietäisiin parametrinä. Palautuksena tulisi korjattu merkkijono ja korjailun aikana toimisivat nuolinäppäimet yms. hienoudet. Tosin suurtakaan muutosta ohjelmaan ei tarvitse tehdä mikäli em. aliohjelman tilalla käytämme aluksi vain merkkijonon lukemiseen kykenevää aliohjelmaa. Myöhemmin tätä voitaisiin parantaa.
Menut voisivat olla nykytyyliin alasvetovalikoita, mutta aluksi meille riittää vallan hyvin käyttöohjeessa esitetyn kaltainen "näyttö tyhjäksi ja uusi menu ruutuun" - tyyli. Myös hiirtä voitaisiin käyttää, mutta jälleen ohjelmointityö kasvaisi vastaavasti.
Hakuehdot voisivat olla monipuolisempia ja niille voitaisiin yrittää keksiä jokin hienompi menetelmä. Esimerkiksi tarvitsisi hakea seuraavilla ehdoilla
nimi on "*ankka*" tai jäsenmaksu on "<50" postiosoite "ankka*" ja lisätiedoissa "*sudenpentu*"
Tätä varten hakemiseen voitaisiin kehitellä vaikkapa seuraavanlainen kieli:
Hakuehto >(nimi=*ankka*) || (jmaksu<50)[RET] ... Hakuehto >(postiosoite=ankka*) && (lisätiedot=*sudenpentu*)[RET]
Saattaa tulla myös tarve lisätä uusia kenttiä henkilön tietoihin. Tämä on hallittavissa huolellisella ohjelman suunnittelulla, jossa käytettyjen kenttien määrä ja nimet esiintyisivät vain yhdessä paikassa ohjelmaa.
Kun näitä haluttuja lisäominaisuuksia silmäillään, ei ole ihme että on kehitetty tietokantaohjelmia; eli halutut ominaisuudet tarvitaan lähes jokaisessa vastaavassa sovelluksessa. Hieman muuttamalla oman ohjelmamme toimintaa, voisimme saada siitäkin yleiskäyttöisen tietokantaohjelman, mutta jätettäköön tämäkin lukijalle harjoitustehtäväksi.
Etsimisissä voisi olla oletuksena lisätä * kummallekin puolelle etsittävää jonoa, jolloin kun nimeen vastataan
aku
täydennetään tämä muotoon
*AKU*
ja näin löydetään Ankka Aku.