Xoo-julkaisujärjestelmä

Jyväskylän yliopisto, Informaatioteknologian tiedekunta

Xoo-logo. Alkuperäinen XooZoo logo: J. Partanen

XML-julkaisujärjestelmä opinto-oppaiden ja muun monesta lähteestä koostettavan sisällön hallintaan ja julkaisuun. Xoo oli käytössä seuraavissa tiedekunnissa:

Arkistoidut versiot opinto-oppaista ovat JYX-julkaisuarkistossa.

Tietoa järjestelmästä

Yleisesittelyjä:

Lukuvuonna 2004-2005 tietojenkäsittelytieteiden laitoksen projektiopintojen XooZoo-projektiryhmä (Jukka Partanen, Tiina Penttinen, Pekka Rinne, Markku Rissanen, Mika Suhonen ja Antti-Ville Äikäs) kartoitti IT-tiedekunnan opiskelijoiden mielipiteitä opinto-oppaasta. Tätä opasta työstettäessä on pyritty ottamaan huomioon kyselyssä saatu palaute. XooZoo-ryhmä kehitti myös opinto-oppaan tuottamisprosessia ja laati alustavat XML-määritykset oppaan monikanavajulkaisun tueksi. Keväällä 2006 tietotekniikan laitoksen sovellusprojektien Kokako-projektiryhmä (Tapio Honkonen, Turo Lamminen, Tuomas Räsänen ja Tapio Väärämäki) kehitti käyttöliittymää XML-dokumenttien käsittelyyn ja koostamiseen. Kesällä 2007 ja 2008 tietotekniikan opiskelija Joel Lehtonen jatkoi kehitystyötä. Syksyllä 2008 tietotekniikan laitoksen sovellusprojekti Joose (Hannu Hautakangas, Nikolai Koudelia, Joel Lehtonen ja Johan Nysten) jatkokehitti XML-editoria. Johan Nysten jatkoi kehitystyötä kesällä 2009 ja 2010.

Järjestelmän kehityksestä ja ylläpidosta on vastannut tiedekunnan yhteinen työryhmä (Eija Ihanainen, Vesa Lappalainen ja Miika Nurminen 2005-2014, Anne Honkaranta 2005-2007). Julkaisuprosessissa ovat olleet mukana myös Pekka Rinne (2005) ja Juha Suhonen (2007). Järjestelmän komponentteja on opinto-oppaan julkaisujärjestelmän lisäksi käytössä ProcMiner-prosessinhallintajärjestelmässä, Coma-kongressinhallintajärjestelmässä ja Ohjelmointi 1 -kurssin luentomonisteessa. Järjestelmän kehityksestä saatuja kokemuksia on hyödynnetty myös TIM-oppimisympäristössä.

Ominaisuuksia:

Järjestelmän kehitys on päättynyt.

Järjestelmään liittyviä julkaisuja

Taustaa

Miika Nurminen - (minurmin at jyu.fi)
Viimeksi päivitetty: 13.6.2019