Seuraavaksi siirrytään lomakkeiden määrittelyyn. Lomakkeilla voi määritellä mm. kyselyjä opiskelijoille tai opiskelijoille näytettäviä tietoja, kuten tentti- tai demopisteitä. Kurssille voi myös luoda lomakkeita, joita opiskelijat eivät näe. Valitse joko puusta Lomakkeet tai Tiedot kurssista -sivun alalaidasta linkki Lisätietolomakkeet. Jos kurssille on määritelty lomakkeita, ne näkyvät avautuvalla sivulla ensimmäisenä.
Luodaan ensin tenttilomake, jolla tentistä saadut pisteet näytetään opiskelijalle. Uutta lomaketta luotaessa, lomakkeen nimi ja kenttien lukumäärä ovat pakollisia. Näytä lisämääritykset -option ollessa päällä, lomakkeelle voi asettaa mm. selityksen ja muuttaa sen järjestysnumeroa. Järjestysnumerolla määritetään lomakkeen paikka, jos lomakkeita on useita. Tenttilomakkeen luonti onnistuu yksinkertaisimmillaan antamalla sille nimi, esim. "Tentti", ja lomakkeen kenttien lukumääräksi tehtävien lukumäärä sekä arvolausekenttä (mikäli kurssin tulos halutaan näyttää järjestelmässä opiskelijoille), eli tässä tapauksessa yhteensä 6. Tentin ollessa kyseessä opiskelija ei tietenkään voi itse muuttaa lomakkeen tenttien arvoa. Esikatselu-painikkeesta voidaan katsoa millainen lomake luodaan annetuilla määreillä. Lomake luodaan Tee lomake -painikkeesta.
Kun lomake on luotu, pitää lomakkeen kentille antaa nimet ( Näkyvä teksti ). Nimetään tenttilomakkeen kentät tehtävä 1, tehtävä 2, jne... sekä arvolause. Kenttien tyypiksi asetetaan joko teksti tai numeerinen, onhan kyse tenttipisteistä. Oletusarvoa kentille ei ole pakko antaa. Jos lomakkeelle tuli luotua turhia kenttiä, voi niitä poistaa merkitsemällä halutut kentät ja painamalla Poista merkityt -painiketta. Myös koko lomakkeen poistaminen onnistuu asettamalla merkki Poista lomake -kohtaan ja painamalla Poista merkityt -painiketta. Tallenna -painikkeesta muutokset lomakkeeseen tallennetaan.
Luodaan vielä kurssille "esitietolomake" eli kyselylomake, jolla opettaja voi helposti kysyä kurssiin liittyviä asioita opiskelijoilta. Lomakkeen tarkasteluvaiheessa sivun alaosassa on linkki Uuden lomakkeen luonti , josta päästään tyhjään lomakkeeseen. Annetaan lomakkeelle nimi, esim. "Esitiedot" ja kenttien lukumäärä (vaikkapa 5). Tällä kertaa opiskelija voi muuttaa kenttien arvoja, jotta vastaaminen kysymyksiin onnistuu. Tee lomake -painikkeesta taas luodaan lomake.
Nyt lomakkeen kenttien (näkyviksi) teksteiksi laitetaan kysymykset, jotka opiskelijoilta halutaan kysyä. Kysymykseen halutusta vastauksesta riippuen valitaan t yyppi, joka voi olla teksti, valintaruutu, radioryhmä, monirivinen tekstikenttä, tai numeerinen. Teksti tarkoittaa yksirivistä syöttöruutua, johon opiskelija voi kirjoittaa vapaasti. Valintaruutu on ruutu, joka voidaan asettaa merkityksi (kuten Poista lomake -ruutu). Radioryhmällä voi muodostaa toisensa poissulkevia vaihtoehtoja (kts. kuva). Monirivinen tekstikenttä on kätevä pyydettäessä pidempää vapaata tekstiä. Numeeriset kentät käsitellään muissa järjestelmän osissa numeroina, mutta muuten kyseessä on samanlainen kenttä kuin teksti-tyypilläkin.
Lomakkeelle voi lisätä kenttiä, kirjoittamalla Uusien kenttien lkm -kohtaan haluttu lukumäärä ja painamalla Lisää-painiketta.
Jos lisämääritykset-optio on valittuna, on kentille mahdollisuus määrätä uusi järjestys ja koko sekä lisätietoja, kuten selitys ja WWW-osoite. Monirivisen tekstikentän koko määritellään rivimäärä*leveys, esimerkiksi 5*30.
Lomaketta muokattaessa näkyy sivun alalaidassa esikatselu, joka näyttää millainen muokattavasta lomakkeesta muodostuu. Mm. sopivaa kenttien kokoa miettiessä, kannattaa käyttää esikatselua hyödyksi.
Yleensä demoista saatuja pisteitä tarvitaan kurssin arvostelussa. Tällöin tarvitaan myös niille oma lomake. Luodaan siis edellä olevien esimerkkien mukaan vielä yksi lomake "Demot".