Keski-Suomen Voimailijat

Ammattinyrkkeily

Fillaricenter

Soihde Records

Voimanosto

Nostomuodot

Voimanosto koostuu kolmesta nostomuodosta, joissa kussakin on kolme yritystä. Eri nostomuotojen parhaat tulokset lasketaan yhteen. Yhteistulos ratkaisee paremmuuden kilpailussa.

Jalkakyykky

Jalkakyykky

Jalkakyykyssä nostaja ottaa tangon hartioilleen ja siirtyy alkuasentoon odottamaan tuomarin komentoa. Tuomarin merkin saatuaan nostaja laskeutuu niin syvään kyykkyyn, että reiden yläpinta lonkkanivelen kohdalta on alempana kuin polven yläpinta. Kun nostaja on noussut ylös odottaa hän jälleen tuomarin merkkiä jolloin tangon voi palauttaa jälleen telineille. Nostajat voivat käyttää tukevaa nostotrikoota sekä polvisiteitä apuna suorituksessa. Myös nostovyö on tärkeä apuväline.

Penkkipunnerrus

Penkkipunnerrus

Penkkipunnerruksessa nostaja ottaa tangon telineeltä ja odottaa tuomarin merkkiä. Nostaja voi myös halutessaan pyytää avustajaa auttamaan tangon telineeltä. Aloitusmerkin saatuaan nostaja laskee tangon ja pysäyttää sen rinnalle ja punnertaa tuomarin merkistä takaisin ylös, jolloin tuomari antaa merkin ja tangon voi palauttaa telineelle. Nostosuorituksen ajan takapuolen pitää pysyä penkissä. Oteleveys saa maksimissaan olla 81 cm mitattuna nostajan etusormista. Tangossa on merkit tätä varten. Kilpailija voi käyttää suorituksessa penkkipaitaa, vyötä sekä rannesiteitä.

Maastanosto

Maastanosto

Maastanostossa nostaja nostaa tangon loppuasentoon, jossa polvet sekä lantio on suorassa ja olkapäät on takana. Nostaja saa tuomarin merkin, jolloin voi laskea tangon lavalle siten, että saattaa sen käsissä eikä pudota tankoa ylhäältä lavalle. Maastanostossa on käytössä kaksi tyyliä, joista toinen on kuvan leveä tyyli. Myös perinteisellä kapealla tyylillä vedetään kovia tuloksia. Kilpailija voi käyttää suorituksessa nostovyötä sekä tukevaa nostotrikoota.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!