Keski-Suomen Voimailijat

Ammattinyrkkeily

Fillaricenter

Soihde Records

Keski-Suomen Voimailijat ry

Keski-Suomen Voimailijoiden tavoitteena on edistää puhdasta voimaurheilua.

Aiemmin Saarijärvellä toimi Saarijärven Puntti-Paavot, mutta sen toiminta hiipui 90-luvun lopulla. Puntti-Paavojen tilalle perustettiin uusi seura, Keski-Suomen Voimailijat. Aluksi Voimailijat toimivat painonnoston parissa. Saarijärveläiset voimanostajat nostivat vuosina 2000-2002 Äänekosken Huiman väreissä.

Ensimmäinen K-SV:n täysi vuosi (2003) voimanoston parissa tuotti hienoa menestystä. Parhaita tuloksia on ollut Vesa Latoniemen voimanoston veteraanien Euroopan Mestaruus -kilpailuiden neljäs sija ja SM-mitali. Kirmo Varvikon penkkipunnerruksen junioreiden Pohjoismaiden mestaruus -kilpailuiden voitto ja SM-mitalit sekä ennätysnostot. Raimo Autio otti hopeaa veteraanien penkkipunneruksen SM-kilpailuissa.

Seura järjestää vuosittain Voimamiesten Saarijärvi Open -kilpailun. Vuonna 2002 mestaruuden vei Juha-Matti Räsänen ja 2003 voittaja oli Tomi Lotta. Molemmat voimamiehet ovat tunnettuja lajin huippunimiä. Voimamieskilpailu onkin kerännyt varsin kovatasoisen kilpailijajoukon Saarijärvelle. Vuosina 2005 ja 2006 kilpailut pidettiin ilmaistapahtumana Saarijärven Keskustassa. Voimamiesten Saarijärvi Openista on kehittynyt yksi Suomen kovatasoisimmista voimamieskilpailuista.

Myös koululaiset ovat päässeet joka vuosi osallistumaan yläasteen penkkipunnerruskilpailuun. Kilpailuun on osalistunut vuosittain 20-30 koululaista.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!