Fintowns-logo

Päivitetty 14. toukokuuta 2010 - 15:43 | Alunperin WWW-julkaiseminen -kurssin harjoitustyö

Fintowns-projekti

Vain kourallinen liitoksia 2010, läänit poistuivat

7. tammikuuta 2010

Vuoden 2010 alussa toteutui vain neljä kuntaliitosta, joissa oli mukana kymmenen kuntaa. Näistä liitoksissa kolmessa rajakyltti pysyi muuttumattomana ja vain Kalajoen vaakuna vaihtuu. Kalajoen uusi vaakuna on Himangan kunnan vanha vaakuna. Samalla näiden kuntien liitos siirsi Pohjois-Pohjanmaan maakuntarajaa etelämmäksi.

Vuoden 2010 toinen merkittävä muutos on läänien poistuminen Suomen hallinnosta. Niiden tilalle luotiin aluehallintovirastot, jotka vastaavat vanhojen läänien aluejakoja sillä erotuksella, että Länsi-Suomen lääni on jaettu Lounais-Suomen aluehallintovirastoksi ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoksi. Ahvenanmaan vastaava virasto on nimeltään Ahvenanmaan valtionvirasto.

Rajut kuntaliitokset 2009

6. tammikuuta 2009

Vuoden takaisesta yhdestä kuntaliitoksesta tämän vuoden 32:een kuntaliitokseen oli melkoinen harppaus. Näissä liitoksissa oli mukana 99 kuntaa ja nykyinen kuntamäärä on 348. Se on siis 67 vähemmän kuin viime vuonna ja 84 vähemmän kuin keräilyni alkaessa 2005. Suomen kaupunkien lukumäärä on nyt 108.

Kokonaan uudennimisiä kuntia syntyi kuusi: Kemiönsaari ja Länsi-Turunmaa Varsinais-Suomessa, Mänttä-Vilppula ja Sastamala Pirkanmaalla, Raasepori Uudellamaalla ja Siikalatva Pohjois-Pohjanmaalla.

Päivitys 2008

23. helmikuuta 2008

Vuoden vaihteessa tapahtui yksi kuntaliitos: Leivonmäen kunta liitettiin Joutsan kuntaan. Tämä liitos muutti Suomen kuntien lukumäärän 415:een. Ensi vuoden kuntaliitoksista on tähän mennessä lyöty lukkoon 31, joiden vaikutus ulottuu 95 kuntaan. Kuntien määrä vähenee 64:lla ja näin ollen ensi vuonna kuntien määrä tulee olemaan korkeintaan 351. Lisäksi suunnitteilla on vielä 3 kuntaliitosta, joissa mukana on 8 kuntaa. Näiden kaikkien toteutuessa kuntien lukumäärä vähenisi vielä viidellä, jolloin Suomessa olisi vuoden 2009 alusta lähtien 346 kuntaa.

Puolet kerätty jälleen

7. kesäkuuta 2007

6.6.2007 oli kylttikuvaukseni edennyt jälleen siihen, että puolet tavoitteesta on saavutettu. Puolenväliin pääsin kuvaamalla Närpiön kaupungin kyltin ja puolivälin yli mentiin Kaskisten kyltin kuvaamisella.

Leivonmäki liitetään Joutsaan 2008

12. huhtikuuta 2007

Leivonmäki ja Joutsa päättivät 26.3.2007, että Leivonmäken kunta liitetään Joutsan kuntaan 1.1.2008 alkaen. Kunnan nimeksi jää Joutsa ja kunnalle suunnitellaan uusi vaakuna.

Sivuuudistus

11. maaliskuuta 2007

Fintowns-projekti sai uuden ilmeen. Suurin muutos ulkoasun lisäksi on kuntakylttien näkyminen nyt postimerkkikuvina, joita klikkaamalla pääsee kunnasta tarkemmin kertovalle sivulle, jossa on myös isompi versio kylttikuvasta. Lisäksi kartasta on esillä iso versio ja maakuntakohtaisilla alasivuilla ko. alueesta tarkempi kartta.

Kuntaliitoksia

1. tammikuuta 2007

Vuoden vaihtuessa vuodeksi 2007 Suomen kuntajakoon tuli 14 muutosta. 17 kuntaa lakkautettiin ja niiden tilalle muodostettiin 8 uutta kuntaa. Näistä kolmessa otetaan käyttöön kokonaan uusi vaakuna. Lisäksi 5 kuntaa liitettiin naapurikaupunkeihinsa. Längelmäen kunnan jako Oriveden ja Jämsän kaupunkien välillä muutti lisäksi Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakuntarajaa.

Suurin mullistus tapahtui Pirkanmaalla, jossa tapahtui 5 kuntajakomuutosta: Edellä mainitun Längelmäen jaon Jämsän ja Oriveden kesken lisäksi Viljakkala liitettiin Ylöjärveen ja Suodenniemi Vammalaan. Näiden lisäksi Pälkäneen ja Luopioisten kunnat lakkautettiin ja niiden tilalle perustettiin uusi Pälkäneen kunta, jonka vaakunaksi tuli Luopioisten vaakuna. Uusi Akaan kunta muodostui Viialan ja Toijalan yhdistymisestä.

Puolet kerätty

30. heinäkuuta 2006

Heinäkuun 2006 lopussa pääsin tavoitteessani puoliväliin. Kylteistä on kerätty yli puolet. Rajan rikkonut kyltti oli Forssa.

Päivitys 2006

1. tammikuuta 2006

Rovaniemi ja Rovaniemen maalaiskunta yhdistyivät 1.1.2006. Rovaniemen kaupunki otti vaakunakseen entisen maalaiskunnan vaakunan ja näin ollen sivuillani ollut Rovaniemen kyltti vanheni. Kyltit löytyvät nyt Vanhat-osiosta.

Fintowns.tk avattu

20. helmikuuta 2005

Fintowns.tk on harrastusmielessä tehty sivusto, jonka tarkoitus on seurata tekijänsä suoriutumista tavoitteestaan valokuvata jokaisesta Suomen kunnasta rajakyltti.

Koko Suomi

77,78 %

266 kuvattu / 342 kuntaa

Suomen vaakuna

Olof Eriksson

Punaisessa kentässä kruunupäinen leijona, joka pitää oikean etujalan sijalla olevassa haarniskoidussa kädessä iskuun kohotettua miekkaa ja polkee takajaloillaan sapelia, leijona kruunuineen ja varuksineen, aseiden kahvat ja käsivarsihaarniskan nivelet kultaa sekä aseiden terät ja käsivarsihaarniska hopeaa; kenttään siroteltu yhdeksän hopearuusua.

- Lähde: Sisäasiainministeriö

Kuntakartta