Shetlanninlammaskoira Muffy

Shetlanninlammaskoira Muffy

kuva: Lotta Mättö

Helmikuussa 2005 meille muutti shetlanninlammaskoira prinsessa neiti Muffy (Funnytail English Muffin s. 26.12.2002 i. FIN MVA Snowglow's Zinger e. Cloudmoore Fairly Famous om. Laura Mättö). Muffy oli alkuun hiljainen ja varovainen sivustaseuraaja, mutta on nopeasti saanut itseluottamusta ja reipastunut. Pentujen jälkeen itseluottamusta on kertynyt vielä lisää ja nykyään Muffy onkin inhottava remmirähjä.

Muffy on Minnan kanssa käynyt muutamassa näyttelyssä, saaden mm. yhden sertin. Vanhemmiten muffy alkoi inhota näyttelyissä esiintymistä ja hyöri ja pyöri kehässä häntä koipien välissä. Nyt ollaankin harjoiteltu taas ahkerasti kaunista näyttelyesiintymistä ja se vaikuttaa taas mukavalta hommalta. Muutamassa näyttelyssä olemme keväällä nyt käyneet. Muffyn esiintyminen on ollut reipasta ja saadut arvostelut mukavia.

Agilityä Muffy on myöskin päässyt kokeilemaan. Vilhelmiinan kanssa käydyn alkeiskurssin opit olivat hyvässä muistissa ja olemme jatkaneet harjoittelua ahkerasti. Ensimmäiset kisatkin kävimme elokuussa 2005.

Syksyllä Muffy kävi syksyllä 2005 Lotan kanssa koulussa. Vierailu kesti koko koulupäivän. Stressiä se ei Muffyssa aiheuttanut. Suurin osa ajasta meni nukkuessa pulpetin alla. Välillä tuntia oli seurattu myös pulpetilla istuen. Lotan kanssa Muffy on opetellut tokon alkeita Varkauden perustottelevaisuus harjoituksissa. Muitakin temppuja on harjoiteltu, mutta oppiakseen Muffy tarvitsee todella monta toistoa, hiljaa hyvä tulee. Nyt osataan jo istua ja pysyä paikoillaan. Maahan menokin alkaa luonnistua. Luoksetuloa ei koskaa ole tarvinnut harjoitella, sen Muffy osaa hyvin. Tassun antaminen kuuluu myöskin opittuihin temppuihin. Muffy kyllä yrittää herkkupalan saadaakseen kaikkensa. On Muffyn kanssa kokeiltu myös canicrossia, mutta se ei ollut muhveron mieleen.

Meillä ollessaa Muffy on hurmannut monta ihmistä rauhallisella luonteella ja varovaisella olemuksellaan.

28.2.2006 LM