Muistoissa mukana: Papillon Milla

Papillon Milla (FIN AVA Kassaralahden Beautifull i.FIN MVA Connection Perhaps Panther e.Connection I Will Fly A'Way om. Laura Mättö) 21.3.1997-13.8.2011. Millan kanssa on kokeiltu montaa seurakoiralle sopivaa lajia. Mutta agility on laji, joka on todella vienyt mennessään niin omistajan kuin koirankin.

Papillon Milla

kuva: Laura Mättö

Millan kanssa menimme ensimmäisiin agility harjoituksiin sen ollessa vasta 4kk. Tarkoituksena oli tutustua muihin koiriin ja vahvistaa yhteistyötä. Jo kymmenen kerran alkeiskurssin aikana kuitenkin huomasimme, että tämä on meidän laji. Vaikka matkalla on ollut monta kompastuskiveä, olemme ahkerasti jaksaneet harjoitella ja tuloksia on tullut.

Suurimpina saavutuksina ovat olleet Pohjois-Savon kennelpiirin piirimestaruus 2001, Agility valion arvo 2002, Papillon & Phalenen yhdistyksen vuoden agility perhonen 2001 ja Varkauden Palvelus- ja Seurakoirien vuoden agilitykoira 2001-titteli. Olemme myös VarPS:in seuranmestareita vuosina 1999, 2000, 2004 ja 2005.

Millan kanssa on myös kokeiltu TOKO:a, jossa käytiinkin alokasluokkaan valmentava tokokurssi. Minä pidin kurssia mukavana ja hyödyllisenä, mutta Milla ei ollut aivan samaa mieltä. Alussa meillä sujui hyvin, mutta kun makupalat ja lelut piti laittaa piiloon niin Milla oli sitä mieltä, että en minä ilman palkkaa kyllä mitään tee. Siihen se sitten jäi, mutta vieläkin välillä käydään TOKO harjoituksissa pitämässä opittuja taitoja yllä.

Myös näyttelyjä kokeiltiin. Menestystä ei juuri tullut, koska Milla kasvoi yli perhoskoiran rajojen. Mutta esiintyä Milla osaa maailmanvoittajan elkein. Seisoo ryhdikkäästi ja liikkuu viehkeästi. Niinpä Match Showt ovat olleet se paikka jossa olemme käyneet hyvällä käytöksellä tuomareita hurmaamassa. Silloin kun oma ikäni riitti osallistuimme myös Junior Handler kilpailuihin.