TYÖKANSIO - Kirsi-Maria Hytönen

Tervetuloa lukemaan portfoliotani!

kuva minusta Kolilla syksyllä 2009

Olen tutkija Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksessa, etnologian oppiaineessa. Vuonna 2014 valmistui väitöskirjaani naisten muistelukerronnasta työstä 1940- ja 1950-lukujen Suomessa. Väitöstilaisuuteni järjestettin 13. kesäkuuta 2014 Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäellä. Vastaväittäjänä toimi professori emerita Kaija Heikkinen Itä-Suomen yliopistosta.

Väitöskirjani "Ei elämääni lomia mahtunut" Naisten muistelukerrontaa palkkatyöstä talvi- ja jatkosotien ja jälleenrakennuksen aikana on saatavilla Tiedekirjasta.

Tässä työkansiossa eli portfoliossa esittelen väitöskirjatutkimustani ja muita historian ja etnologian alan työhöni liittyviä asioita. Tieteellinenkin työkansio on kulmistaan kiinni elettävässä elämässä, joten sivuilta voi löytää tietoa myös muista minulle tärkeistä asioista.

Tutkimuksen ohella olen muun muassa toimittanut tieteellisiä kirjoja, sekä kirjoittanut että toimittanut tietokirjoja (ks. esim. Atena Kustannus) ja osallistunut tieteellisten seurojen kuten Ethnos ry:n ja Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seuran toimintaan. Keväästä 2012 alkaen toimin vertaisarvioidun, elektronisen open access -julkaisun, J@rgonian, päätoimittajana.

Olen erityisen kiinnostunut toimitustyöstä, hyvistä teksteistä ja tieteellisen kirjoittamisen monipuolisista tehtävistä. Näiden asioiden parissa haluan työskennellä jatkossakin.

Ansioluetteloni voi ladata tästä linkistä pdf-tiedostona. Samat asiat löytyvät myös tästä verkkoportfoliosta hieman tarkennettuna. Kysymyksiä ja kommentteja saa mielellään lähettää yhteystiedoista löytyvään sähköpostiosoitteeseen.

Kiitos, että tulit vierailulle!

Kuva: Matleena Jänis