Tietotekniikan maisteriohjelman opintoneuvonta
Ohjelmisto- ja tietoliikennetekniikan opintosuunta

Yliopistonopettaja Antti-Juhani Kaijanaho

Maisteriopintojen aloittaminen

Ota yhteys maisteriopintojen opintoneuvojaan, kun

Mikäli olet jo aloittanut maisteriopintosi mutta et ole jutellut maisterivaiheen opintoneuvojan kanssa, ota yhteyttä pikimiten.

Opintoneuvojan valinta

Maisteriopintojesi aikana asioit pääsääntöisesti yhden opintoneuvojan kanssa. Jos sinulla on jo jonkun opintoneuvojan hyväksymä maisterivaiheen henkilökohtainen opintosuunnitelma, jatkat hänen opintoneuvonnassaan, ellei muuta ole erikseen sovittu.

Mikäli sinulla ei vielä ole maisterivaiheen henkilökohtaista opintosuunnitelmaa, valitse opintoneuvoja seuraavasti:

Kaijanahon yhteystiedot

Parhaiten minut tavoittaa sähköpostitse (antti-juhani.kaijanaho@jyu.fi). Laita otsikkokenttään maininta, mitä asiasi koskee (esim. "uusi maisteriopiskelija Matti Meikäläinen" tai "maisterivaiheen aloitus Matti Meikäläinen"). Pyrin vastaamaan opintoneuvontaa koskeviin viesteihin saman tai viimeistään seuraavan työpäivän aikana.

Jos haluat lähettää minulle sähköpostilla henkilötietoja, esimerkiksi tutkintotodistuksen kopion, käytä mieluummin yliopiston turvapostia.

Ensisijaisesti pyydän sopimaan vastaanottoajan sähköpostitse. Voit kuitenkin myös tulla ilmoittamatta työhuoneelleni katsomaan, olenko paikalla – opintoneuvonta-asioissa joudumme kuitenkin yleensä sopimaan tässäkin tilanteessa erillisen vastaanottoajan.

Olen myös yleensä tavattavissa syksyn ja kevään opintojen aloitustilaisuuksissa (uusien opiskelijoiden nimenhuuto ja vanhojen opiskelijoiden infotilaisuus). Näiden yhteydessä voimme sopia vastaanottoajan.

Voit yrittää tavoittaa minua myös puhelimitse +358 40 805 3269. En ole kuitenkaan kovin hyvä muistamaan pitää puhelinta päällä ja äänekkäänä, joten voi olla, että missaan puhelusi vaikka olisinkin muuten vapaa. Lisäksi olen aika usein tilanteissa, joissa puhelimeen vastaaminen on mahdotonta (luento tai kokous). Jos haluat, että soitan takaisin, jätä vastaajaan viesti tai lähetä tekstiviesti.

Ensitapaaminen Kaijanahon kanssa

Ensitapaamisessa kartoitan aiemman IT-alan osaamisesi. Sen pohjalta sinulle määrätään 0–60 op pakollisia täydentäviä opintoja, joilla osaamisesi täydennetään vastaamaan tietotekniikasta äskettäin kandidaatiksi valmistuneiden tietoja ja taitoja. Osa täydentävistä opinnoista mahtuu tutkintoon, mutta osa saattaa kasvattaa tutkinnon minimilaajuutta.

Lisäksi ensitapaamisessa autan sinua laatimaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman, joka täyttää tutkintovaatimukset ja mahdollisimman hyvin omat tavoitteesi. Tämä suunnitelma ei ole sinua sitova, mutta se auttaa sinua opiskelemaan tehokkaasti ja pysymään opinnoissasi aikataulussa.

Ensitapaamiseen on hyvä varata noin kaksi tuntia. Jos minulla on ruuhkaa (kuten tavallista on tammi- ja syyskuussa), saatan antaa sinulle kahden tai useamman lyhyemmän ajan.

Ensitapaamiseen valmistautuminen

Ota ensitapaamiseen mukaan

Mikäli sinulla on oma läppäri, ota sekin mukaan.

Suosittelen lisäksi tutustumaan opetussuunnitelmaan ja opiskelijan ohjeisiin.

Opintoneuvonta erityistilanteissa

Ota maisterivaiheen opintoneuvojaan yhteyttä myös mm. seuraavissa tilanteissa:

Saapuminen Kaijanahon työhuoneelle

Työhuoneeni osoite on Ag C416.1. Se sijaitsee Agora-rakennuksessa Mattilanniemen kampuksella, samassa rakennuksessa, jossa valtaosa tietotekniikan opetuksesta järjestetään, pääaulan kohdalla neljännessä kerroksessa. Voit nousta 4. kerrokseen millä tahansa Agoran hissillä, joskin pääaulan vieressä oleva hissi on lähimpänä toimistoani. Voi myös käyttää lähes mitä tahansa portaikkoa (pääaulan portaat eivät nouse neljänteen kerrokseen asti). Kävele pääaulan yläpuolella olevalle parvelle ja etsi sieltä ovi, jossa lukee "AgC 417.1 / Tietoliikenne" (ovessa on yleensä myös paperilappu, jossa lukee "Ohjelmointi 1 & 2 / ohjaus ja harjoitustyöt"). Oven takana on käytävä, jonka varrella on eri opettajien työhuoneita; käänny vasemmalle ja ohita muutama työhuone, niin löydät omani.

Jos olet tulossa Jyväskylän ulkopuolelta autolla, laita navigaattoriisi osoitteeksi Mattilanniemi 2. Agora-rakennus on viisikerroksinen valkea rakennus. Alueella on runsaasti pysäköintitilaa, josta osa on varattu, osa on kiekkopaikkoja ja osalla ei ole pysäköintirajoituksia. Opetuksen ollessa käynnissä vapaata pysäköintitilaa on usein vain vähän tai ei lainkaan. Vaihtoehtoisesti voit toki ajaa keskustaan ja käyttää maksullisia pysäköintitaloja (aina on tilaa).

Matkakeskuksesta (kaukoliikenteen rautatie- ja linja-autoasema) on helppo tulla kävellen, kun kävelet rautatien suuntaisesti Tampereen suuntaan pari kilometriä. Alita autotiet ja rautatie alikulkua käyttäen, kun se tulee vastaan. Vaihtoehtoisesti voit käyttää rautatien ylittäviä putkisiltoja, jolloin valtaosa loppumatkasta kulkeekin järven rantaa pitkin. Agora on suurehko pääasiassa valkoinen rakennus järven rannassa juuri ennen Hotelli Albaa; pääovi on rannalta katsoen rakennuksen toisella puolella.

Agoralle pääsee Jyväskylän keskustasta myös paikallisliikenteellä. Suoraan keskustasta kulkevat aamusta myöhäisiltapäivään asti linjat 5 (Ylistönmäen suuntaan) ja 5K (Kuokkalan suuntaan) sekä aamulla linja 26 (Ylistönmäen suuntaan); hieman pidemmän reitin saat kulkea linjalla 20 (Kuokkalan suuntaan, matka-aika n. 20 min). Paikallisliikennekeskuksessa linjat käyttävät pysäkkiä Keskusta 6. Kertalippu kuljettajalta ostettuna maksaa 3 euroa (vain käteinen), mobiililipun hinta on 2,70 euroa. Voit halutessasi pyytää kuljettajaa kertomaan, kun olet saapunut Mattilanniemen eli Alban pysäkille.