Opintoneuvonta

Yliopistonopettaja Antti-Juhani Kaijanaho

Toimin tietotekniikan oppiaineen ohjelmisto- ja tietoliikennetekniikan opintosuunnan maisteriopiskelijoiden (mukaan lukien maisterivaiheeseen edenneet kandidaatti- ja maisteriohjelman opiskelijat) opintoneuvojana syksystä 2018 alkaen.

Jos sinulla on Paavo Niemisen hyväksymä maisteriopintojen henkilökohtainen opintosuunnitelma, jatkat edelleen hänen opinto-ohjauksessaan. Voit tarvittaessa ottaa häneen yhteyttä.

Jos olet valinnut (tai tiedät valitsevasi) tietoliikenteen ja IoT:n taikka sensoriverkkojen suuntaavan modulin, kuulut myös Ari Viinikaisen opinto-ohjausvastuulle. Voit asioida kumman tahansa meistä kanssa, joskin Ari tuntee tietoliikenteen ja sensoriverkot minua paremmin.

Tiedekunnan muut opintoneuvojat löydät opiskelijan ohjeista.


Ota yhteyttä maisterivaiheen opintoneuvojaan, kun maisteriopintojen aloittaminen on ajankohtaista: Jos sinulla on aiempi korkeakoulututkinto, kun tulet valituksi tiedekuntamme opiskelijaksi, ota yhteyttä ennen opintojen alkamista tai viimeistään nimenhuutotilaisuuden yhteydessä. Muussa tapauksessa oikea hetki ottaa yhteyttä on, kun kandidaattitutkintosi on valmistumassa. Sovimme kanssasi ensitapaamisen, jossa teemme yhdessä sinulle henkilökohtaisen opintosuunnitelman maisterintutkintoasi varten.

Jos olet jo aloittanut maisterivaiheen opinnot mutta sinulla ei vielä ole opintoneuvojan hyväksymää maisterivaiheen henkilökohtaista opintosuunnitelmaa, ota yhteyttä mahdollisimman pian.

Voit myös ottaa yhteyttä opintoneuvojaan myös henkilökohtaisen opintosuunnitelman laatimisen jälkeen – esimerkiksi silloin, kun toteat aiempien valintojesi olleen sinulle huonot, ja haluat tehdä suunnitelmaasi isoja muutoksia. Valinnaisten kurssien vaihtaminen ei välttämättä vaadi opintoneuvojan kanssa keskustelemista.


Parhaiten minut tavoittaa sähköpostitse (antti-juhani.kaijanaho@jyu.fi). Laita otsikkokenttään maininta, mitä asiasi koskee (esim. "uusi maisteriopiskelija Matti Meikäläinen" tai "maisterivaiheen aloitus Matti Meikäläinen"). Pyrin vastaamaan opintoneuvontaa koskeviin viesteihin saman tai viimeistään seuraavan työpäivän aikana.

Ensisijaisesti pyydän sopimaan vastaanottoajan sähköpostitse. Voit kuitenkin myös tulla ilmoittamatta työhuoneelleni katsomaan, olenko paikalla – opintoneuvonta-asioissa joudumme kuitenkin yleensä sopimaan tässäkin tilanteessa erillisen vastaanottoajan.

Olen myös yleensä tavattavissa syksyn ja kevään opintojen aloitustilaisuuksissa (uusien opiskelijoiden nimenhuuto ja vanhojen opiskelijoiden infotilaisuus). Näiden yhteydessä voimme sopia vastaanottoajan.

Työhuoneeni osoite on Ag C416.1. Se sijaitsee Agora-rakennuksessa Mattilanniemen kampuksella, samassa rakennuksessa, jossa valtaosa tietotekniikan opetuksesta järjestetään, pääaulan kohdalla neljännessä kerroksessa. Voit nousta 4. kerrokseen millä tahansa Agoran hissillä, joskin pääaulan vieressä oleva hissi on lähimpänä toimistoani. Voi myös käyttää lähes mitä tahansa portaikkoa (pääaulan portaat eivät nouse neljänteen kerrokseen asti). Kävele pääaulan yläpuolella olevalle parvelle ja etsi sieltä ovi, jossa lukee "AgC 417.1 / Tietoliikenne" (ovessa on yleensä myös paperilappu, jossa lukee "Ohjelmointi 1 & 2 / ohjaus ja harjoitustyöt"). Oven takana on käytävä, jonka varrella on eri opettajien työhuoneita; käänny vasemmalle ja ohita muutama työhuone, niin löydät omani.

Voit yrittää tavoittaa minua myös puhelimitse +358 40 805 3269. En ole kuitenkaan kovin hyvä muistamaan pitää puhelinta päällä ja äänekkäänä, joten voi olla, että missaan puhelusi vaikka olisinkin muuten vapaa. Jos haluat, että soitan takaisin, jätä vastaajaan viesti tai lähetä tekstiviesti.

Perustelluissa tapauksissa (esim. jos asut muualla kuin Jyväskylässä ja paikalle saapuminen olisi sinulle hankalaa) voimme keskustella etäyhteydellä, Skypen tai muun vastaavan palvelun kautta. Tästä tulee aina sopia erikseen.