Demot 2-5 (14.2.2006)

Kakkoskurssilla on kahdeksan demokertaa ja jokaisessa demokerrassa on nimellisesti 4 tehtävää (jotkut tehtävät saattavat olla usean nimellisen tehtävän arvoisia, vrt. Vesa Lappalaisen kurssien tapa). Demohyvitys toimii seuraavasti: jos tehtyjen (nimellisten) tehtävien yhteenlaskettu lukumäärä on vähintään 16 (eli 50 %), on demohyvitys 1, ja jos lukumäärä on vähintään 24 (eli 75 %), on demohyvitys 2. Tämä lisätään hyväksytyn tentin tai sitä korvaavan harjoitustyön antamaan arvosanaan (joka on siis nykyisin 1, 2, 3, 4 tai 5), ja tulos on kurssin arvolause.

Tehdyt demotehtävät otetaan huomioon pääsääntöisesti vain, jos opiskelija on ollut läsnä demotilaisuudessa. Etukäteen tiedossa olevan hyväksyttävän esteen johdosta voidaan hyväksyä myös sähköpostipalautus Vesa Kaihlavirralle tiistaina klo 16:00 mennessä (esteen hyväksyy Vesa). Ylivoimaisesta ennakoimattomasta esteestä johtuvat poissaolot voi korvata jälkikäteen (ota yhteys luennoijaan).

Vastausten ei tarvitse olla täydellisiä saati oikein, jotta vastaus otetaan huomioon demohyvitystä laskettaessa. Jos vastaus on ilmeisen puutteellinen (esim. vastataan vain osaan tehtävästä), on syytä merkitä sopiva murto-osa kokonaisen "demoruksin" sijasta. Demoja saa tehdä ryhmätyönä, mutta tällöin on demonpitäjälle ilmoitettava, ketkä kaikki ovat vastauksen tekemiseen osallistuneet. Huom! Demoruksien väärentäminen ja muu vilppi on verrattavissa tenttivilppiin ja voi vakavissa tapauksissa johtaa jopa koko kurssisuorituksen hylkäämiseen.

Kirjastofunktioita saa käyttää hyvän maun mukaisesti. Olennaista on, ettei kirjastofunktion käyttäminen tee tehtävästä triviaalia (eli kirjastofunktion, joka tekee olennaisesti saman kuin tehtävässä vaadittu funktio, käyttäminen ei ole sallittua).

Testaa jokainen ratkaisusi.

Tehtävä 1–3

Lue Parsec-kirjaston manuaali. Kirjoita Parsecin avulla jäsennin luentojen TaasLaskimeen.

Huom! Parsec-kirjasto tulee GHC:n mukana nimellä Text.ParserCombinators.Parsec.

Tehtävä 4

Lisää TaasLaskimeen tuki monikkotyypille (parit, kolmikot, neliköt, n-niköt).


Valid XHTML 1.0!

2005-01-10 antkaij@mit.jyu.fi